top of page

"Quizt" dat november een drukke maand ging worden...

We zeiden het al in het vorige nieuwsbericht: de herfst van 2022 bleek een uiterst drukke periode te zijn voor Dorpslijst Olen. Als pas gestarte partij moesten we natuurlijk werken aan onze naambekendheid en de verspreiding van onze boodschap. Heel het team heeft daarvoor duizenden flyers gebust in de drie Olense dorpskernen. Voor een onafhankelijke dorpspartij zijn zo'n flyers op meerdere manieren van goudwaarde: ze kosten bijzonder veel om te laten drukken, maar elke Olenaar kan zo ook offline kennismaken met Dorpslijst Olen! Denk eraan: wij krijgen geen dotaties of subsidies zoals nationale partijen. We moeten dus zelfbedruipend zijn.

Maar ook op politiek vlak was er veel te beleven in november. Zo woonden we - uiteraard - de zittingen van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn bij. We vroegen, in het kader van de Week van het Afvalteam, de Olenaar ook om aandacht te hebben voor de "topsport" die afvalophalers en recyclageparkwachters verrichten. Daarvoor maakten we gebruik van de "Go Afvalteam!"-stickers van de campagne van o.a. Interafval. En dan was er nog de heisa die ontstond na een voorstel van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) over verplichte fusies van gemeenten. Hoewel Olen nog niet wordt betrokken in fusieplannen, kan Dorpslijst Olen formeel zijn: Olen moet Olen blijven! Om een eventuele fusie te vermijden, moeten we inzetten op het financieel gezond houden van onze gemeente, een ijzersterke dienstverlening naar de burger toe en een enthousiaste - maar assertieve - houding in intergemeentelijke of bovenlokale samenwerkingsverbanden.

November stond verder in het teken van evenementen. Eentje daarvan organiseerden we zelf: onze eerste quizavond op zaterdag 26 november 2022 in zaal Boekelheem. Na maanden voorbereiding deed het dan ook deugd dat er zoveel belangstelling was voor onze quiz. Naast vrienden, familie en sympathisanten deden er ook enkele échte quizploegen mee. We hadden onze quizavond als "toegankelijk" bestempeld, maar toch bleken de eerste twee rondes wat te moeilijk voor sommige ploegen. Naarmate de avond vorderde, werden de vragen gelukkig iets gemakkelijker en werden sommige ploegen - waaronder de beruchte tafel 7 - extra enthousiast. Uiteindelijk ging "Den Onderhond" met de overwinning aan de haal en keerden alle ploegen naar huis met een kleine attentie. De vele positieve reacties hebben ervoor gezorgd dat we volgend jaar weer een quiz organiseren op dezelfde locatie, dus stip zaterdag 25 november 2023 al maar aan in je agenda.


Naar goede gewoonte bezochten we ook de evenementen van enkele Olense verenigingen. Tussen de opbouw van onze quiz door gingen we een kijkje nemen bij het Sinterklaashuis. Dit prachtige initiatief van Tejaterbende Oeps was niet enkel leuk voor de kinderen, maar het zette de gerenoveerde pastorie ook mooi in de kijker met het oog op een toekomstige uitbating. Dorpslijst Olen wist overigens het laatste ticket te bemachtigen en maakte er graag een Olens kindje blij mee! Om van onze quiz te bekomen, gingen we op zondag 27 november 2022 ook nog lekkere pasta eten bij VC Olen. Zo kwam er, na nog een gemeenteraadscommissie Financiën, een einde aan een bijzonder drukke novembermaand.


Comments


bottom of page