top of page

Dorpslijst Olen wandelt voor het goede doel

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2023

De traditie wilt dat op 1 mei het bedevaartseizoen van start gaat en dat er vanaf dan heel wat volk en drukte verwacht wordt aan de basiliek van Scherpenheuvel. Te voet naar Scherpenheuvel gaan, blijft in Vlaanderen immers een geliefde jaarlijkse traditie. Daarvoor hoeft men trouwens niet gelovig te zijn, want veel moderne bedevaarders doen het vooral voor de sportieve uitdaging, de sociale contacten of de vele tussenstops in cafés en tavernes onderweg.


Binnen de vriendengroep die Dorpslijst Olen - misschien nog meer dan een politieke dorpspartij – is, werd het idee al eens opgeworpen om samen te sporten en wandelen kwam daarbij uit de bus als het meest toegankelijk voor de hele groep. Maar omdat sommige bestuursleden in het verleden al eens langere wandelingen maakten, zoals de zotte 50 van G(h)eel, kwam Scherpenheuvel al snel ter sprake. Zo ontstond binnen Dorpslijst Olen het idee om het nuttige aan het aangename te koppelen en een sponsortocht naar Scherpenheuvel te houden om een Olens goed doel te steunen.


Concreet zullen enkele bestuursleden op maandag 1 mei 2023 van Olen naar Scherpenheuvel en terug naar Olen wandelen. Andere bestuursleden zullen de wandelaars begeleiden en bevoorraden per fiets. Het traject, dat zal beginnen bij het “boerke van Olen” en vermoedelijk zal eindigen in een Olens café, is goed voor ruwweg 50 kilometer.


Sponsoring voor particulieren, ondernemingen en verenigingen

Particulieren, verenigingen of ondernemingen die deze tocht willen sponsoren, kunnen een bedrag naar keuze overmaken naar het rekeningnummer van Dorpslijst Olen (BE53 9734 4582 3653 met vermelding "Sponsortocht"). Het ingezamelde geld wordt integraal overgemaakt aan de Kristelijke Blinden- en Slechtziendenvereniging Zuiderkempen vzw. Deze vereniging heeft haar zetel in Olen en werd in 1993 opgericht met als doel blinden en slechtzienden een kwaliteitsvol leven te laten uitbouwen aan de hand van, onder andere, activiteiten als ontspanningsavonden, daguitstappen, bezinningen,...Indien gewenst, zullen we in de aanloop naar onze bedevaart op sociale media en op onze website reclame maken voor onze sponsors. Bedrijven en verenigingen die sponsoren, zullen hiervoor een sponsorovereenkomst ontvangen en uiteraard een ontvangstbewijs van het gesponsorde bedrag toegestuurd krijgen. We zullen onze tocht ook documenteren met filmpjes waarin we onze sponsors ook uitgebreid zullen bedanken. Sympathisanten zullen onze tocht op de dag zelf dus kunnen volgen op onze sociale mediakanalen. Maar ze mogen uiteraard ook steeds meewandelen.


Steun lokale goede doelen en verenigingen... én ondernemingen


Met deze sponsortocht wilt Dorpslijst Olen natuurlijk niet enkel op een sportieve manier plezier maken. Als onafhankelijke Olense dorpspartij willen we de Olenaars ook oproepen om lokale goede doelen en verenigingen in deze moeilijke tijden niet uit het oog te verliezen. Hun werking en financiering staat de afgelopen jaren onder druk door de coronacrisis, de energiecrisis en de sterk gestegen levensduurte.


Nochtans is hun werk essentieel voor onze samenleving en betekent elke gedoneerde euro een uitermate positieve investering! Aan de andere kant willen we via deze sponsortocht ondernemingen en verenigingen, die ook geen evidente periode doormaken, de kans geven om op een opvallende, maar betaalbare, manier reclame te maken voor hun activiteiten en zo te groeien.


Meer informatie over de sponsortocht is te vinden op de toegewijde webpagina, op de Facebookpagina en op het Instagramprofiel van Dorpslijst Olen.
59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page