top of page

Een vliegende start in de herfst

Dorpslijst Olen was nog maar net officieel van start gegaan of de agenda zat al propvol! De herfstperiode - en dan vooral de maand november - blijkt zo een van de drukste periodes van het jaar te zijn voor onze partij.

We namen eind oktober deel aan een bijzonder leuke Halloweentocht van WZC/SF De Notelaar om hen te steunen en om zo eens langs te gaan bij de Olense ouderengemeenschap. Een week later woonden we - enkele dagen voor de gemeenteraad - een infomoment bij over de herziening van het RUP Olen-Centrum voor de site van de in 2021 gerenoveerde pastorie. Het openbaar onderzoek liep immers en wij hadden enkele vragen voor de dienst Omgeving die vakkundig werden beantwoord. We konden er ook in gesprek gaan met enkele potentieel geïnteresseerde uitbaters, want het lokaal bestuur zal binnenkort op zoek gaan naar een onderneming die de pastorie wilt exploiteren. Dergelijke uitbating zal enkel kunnen als de ondernemer een maatschappelijke meerwaarde realiseert voor de Olense gemeenschap én als er eerbied wordt getoond voor het historisch karakter van het stukje erfgoed dat de pastorie is.


Maar de meeste energie moest naar dé Olense markt vloeien: Oewele-mèt! We namen op zondag 13 november 2022 immers deel aan Olen-jaarmarkt op en rond het authentieke dorpsplein van Olen-Centrum. Nadat we eerst nog genoten van een sfeervolle Sinte-Mette bij Chiro Achter-Olen, moest het volledige team van Dorpslijst Olen vol aan de bak om een professionele en aantrekkelijke stand op de jaarmarkt uit te bouwen.


Blijkbaar was Dorpslijst Olen daarin met vlag en wimpel geslaagd. De markt duurde normaliter maar tot 14 uur, maar onze stand bleef volk trekken tot er op een gegeven moment nog maar weinig kraampjes het plein bevolkten. Los daarvan kan het marktcomité in het algemeen terugkijken op een bijzonder goede editie van de jaarmarkt. Het was al jaren geleden dat het nog zo'n drukke markt was en dat is zeker ook te danken aan de chance die we met het weer hadden!


Nu konden wel minder lang dansen in de spiegeltent omdat we onze stand zo laat moesten opbreken, maar we hebben de markt alsnog feestelijk afgesloten. Volgend jaar staan we er zeker weer.


Kommentarer


bottom of page