top of page

Dorpslijst Olen nieuwe speler in het Olense politieke landschap

Onze (h)echte vriendengroep is al meerdere jaren enthousiast bezig met het lokaal beleid in Olen op de voet te volgen. Na wat omzwervingen, heel wat denkwerk en talloze goudblonde drankjes ontstond het idee om zelf "iets" op te richten, want het vertrouwen in de huidige politieke spelers is duidelijk zoek als je de modale Olenaar - zelfs de modale Vlaming - aanspreekt.


Het moet duidelijk anders. De burger is niet gediend met beroepspolitici, vastgeroeste ideologieën en logge partijstructuren die teren op belastinggeld. Nee, de politiek moet dicht bij de burger staan en geen enkel bestuursniveau staat op dat vlak dichter dan het lokaal niveau! Iedereen kon zich dus al zeer snel vinden in het idee van onze nestor Roger Lievens, die opperde om een onafhankelijke dorpspartij op te richten. Aldus werd Dorpslijst Olen geboren!


Vóór onze "officiële" lancering hadden we ons ook al gefocust op het politiek-inhoudelijke werk, zoals het bijwonen van gemeenteraadszittingen of infomomenten over projecten van het lokaal bestuur. Dat is niet alleen onze core business, maar we hechten er alleen al veel belang aan omdat we als partij steeds met kennis van zaken ons standpunt willen innemen. Geen geroep of getier, maar luisteren en op een constructieve manier in debat gaan. Dorpslijst Olen meent dat de Olenaar het beste geholpen wordt als er op een open, positieve en kwalitatieve manier aan lokaal beleid gedaan wordt. Centraal daarbij staan de belangen van de Olenaar, maar ook een respectvolle houding ten aanzien van iedereen.


Zoals vermeld bestaat Dorpslijst Olen uit een groep vrienden die ook in het kader van het politieke gebeuren steeds het aangename aan het nuttige wilt koppelen. Door verenigingen te steunen, werken we niet enkel aan onze naambekendheid, of ondersteunen we niet enkel de werking van die verenigingen, maar kunnen we samen al eens van een hapje en een drankje genieten in een plezante setting. Zo namen we onlangs deel aan de Jasmindi-quiz (zie foto), steunden we Welzijnsschakel Olen met hun soepverkoop en gingen we mosselen eten bij Fanfare De Vrede!


Ten slotte: wij hebben er goesting in. Niet voor postjes (onze partij werkt zelfs bewust zonder hiërarchische structuur!) of aanzien, maar wij willen ervoor zorgen dat Olen een bijzonder aangename gemeente wordt/blijft om in te wonen, te leven, te sporten en te werken. Daarvoor gaan we hard werken en hard moeten werken, want als onafhankelijke dorpspartij zullen we alles zelf moeten doen en betalen. Maar dat nemen we er met alle plezier bij!

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page